پزشکیان: باید بتوانیم ناترازی‌ها را حل کنیم سردار سلامی: این روز‌ها در اسرائیل کسی آرامش ندارد| از رژیم صهیونیستی انتقام می‌گیریم گردهمایی دانشجویان و طلاب بسیجی با حضور پزشکیان در حرم امام خمینی(ره) برگزار شد (۲ آذر ۱۴۰۳) وزیر دفاع با رئیس‌جمهور ونزوئلا دیدار کرد (۲ آذر ۱۴۰۳) رزمایش ۱۰۰ هزار نفری بسیجیان استان خراسان رضوی برگزار شد (۲ آذر ۱۴۰۳) واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام: تردید نکنیم که وعده صادق محقق می‌شود وزیر کشور: چند استاندار باقیمانده هفته آینده معرفی می‌شوند واکنش وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپایی علیه ایران در شورای حکام تصویب شد حجت‌الاسلام والمسلمین اسماعیل شوشتری، وزیر اسبق دادگستری درگذشت واکنش عراقچی به حادثه تروریستی پاکستان روسیه: قطعنامه ضدایرانی تروئیکا در شورای حکام از حمایت چشمگیری برخوردار نیست بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام مسعود پزشکیان در پایان سفر به سیستان و بلوچستان چه گفت؟ پزشکیان در پایان سفر سیستان و بلوچستان: راه‌های گذشته به نتایج جدید منتهی نمی‌شود ویدئو| روایت خبرنگار المیادین از دیدار با عراقچی ویدئو| لحظه عجیب اصابت موشک‌های قاره‌پیمای روسی به کارخانه تسلیحاتی اوکراین عراقچی: تصویب قطعنامه علیه ایران با اقدامات متقابل ایران مواجه خواهد شد خط و نشان ناتو برای روسیه | نخستین رزمایش ناتو در فنلاند آیت‌الله علم‌الهدی: «دِل» منشأ و مبدأ تمام رفتار‌های انسان است | توصیه امام علی (ع) به «زنده بودن دل» وزرای دفاع ایران و ونزوئلا دیدار کردند آیت‌الله علم‌الهدی: نماز، راهبرد پیشگیری از فساد در حرکت‌های انتظامی کشور است | فراجا نسخه کربلا در مجاهدت و ایثارگری است انتصاب وزیر سابق اطلاعات به عنوان دستیار ویژه رئیس جمهور و رئیس شورای امور اقوام، ادیان و مذاهب (یکم آذر ۱۴۰۳) رئیس نمایندگی امور خارجه در شمال و شمال‌شرق کشور: مشهد همیشه در حوزه دیپلماسی شهری پیشگام بوده است اقتدار نظامی و دفاعی ایران در خدمت ملت و ترویج صلح است
سرخط خبرها

ایتامار بن گویر کیست؟ | تندروترین وزیر رژیم صهیونیستی

  • کد خبر: ۲۹۷۶۵۴
  • ۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۷
ایتامار بن گویر کیست؟ | تندروترین وزیر رژیم صهیونیستی
بن گویر شاید افراطی‌ترین وزیر کابینه رژیم صهیونیستی باشد؛ کسی که بارها از تروریست‌های اسرائیلی حمایت کرده و مواضع تندی درباره سرزمین‌های اشغالی و فلسطین دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ایتامار بن گویر این روزها نتانیاهو را تهدید کرده اگر با حزب الله توافق کند، به همراه کابینه ائتلافی دولت وی را سرنگون خواهد کرد. او همچنین بارها گفته در صورت توافق آتش‌بس با جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) از کابینه ائتلافی نتانیاهو خارج می‌شود. 

مواضع و سیاست‌های بن گویر، به ویژه در ارتباط با فلسطینی‌ها و عرب‌های اسرائیلی، همواره باعث ایجاد تنش و اعتراض شده است. او از برخوردهای سخت‌گیرانه با فلسطینیان حمایت می‌کند و به دلیل اظهارات ضدعربی و تحریک‌آمیز خود، از سوی بسیاری از گروه‌های حقوق بشری و نهادهای بین‌المللی محکوم شده است. در مقابل، حامیان او معتقدند که رویکرد سخت‌گیرانه او برای حفظ امنیت اسرائیل ضروری است.

ایتامار بن گویر به نمادی از رشد جناح راست افراطی در اسرائیل تبدیل شده و حضور او در دولت باعث شده که بسیاری از تحلیل‌گران نسبت به پیامدهای این تغییرات برای آینده دموکراسی و همزیستی مسالمت‌آمیز در اسرائیل ابراز نگرانی کنند.

اما رهبر حزب «عوتسما یهودیت» (قدرت یهودیت) که یک حزب راست‌گرای افراطی است، کیست و چطور به کابینه نتانیاهو رسیده است؟

زندگی ایتامار بن گویر

در صفحه ویکی‌پدیای بن گویر درباره زندگی او آمده است: ایتامار بن گویر در منطقه مواسرت متولد شد. پدرش در اورشلیم از مهاجران یهودی عراقی به دنیا آمده‌ بود. او در یک شرکت بنزین کار می‌کرد و همزمان به نویسندگی مشغول بود. مادرش یک مهاجر کرد یهودی بود که در نوجوانی در ایرگون فعالیت می‌کرد و خانه‌دار بود. خانواده او سکولار بودند، اما او در نوجوانی در جریان انتفاضه اول، دیدگاه‌های راست‌گرای مذهبی و رادیکال اتخاذ کرد. او ابتدا به جنبش جوانان دست راستی وابسته به مولدت پیوست، حزبی که از انتقال اعراب به خارج از اسرائیل حمایت می‌کرد، و سپس به جنبش جوانان حزب حتی تندروتر کاخ و کاهنه چای پیوست که در نهایت به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شد و توسط دولت اسرائیل غیرقانونی اعلام شد.

او هماهنگ‌کننده جوانان کاخ شد و ادعا کرده که در سن ۱۴ سالگی بازداشت شده است. هنگامی که او در سن ۱۸ سالگی برای خدمت به نیرو‌های دفاعی اسرائیل به سن بلوغ رسید، به دلیل پیشینه سیاسی راست افراطی خود توسط ارتش اسرائیل از خدمت معاف شد.

ایتامار بن گویر کیست؟ | تندروترین وزیر رژیم صهیونیستی

بن گویر همچنان با جنبش کاهانی در ارتباط بود. گفته می‌شود که اوتزما یهودیت جانشین ایدئولوژیک کاخ است. با این حال، هنگام تشکیل حزب اوزتما یهودیت، او ادعا کرد که این حزب یک گروه کاک، کاهن کای یا گروه انشعابی نخواهد بود. او دارای سوابق فعالیت‌های راست افراطی است که منجر به صدور کیفرخواست‌های متعدد علیه وی شده است.

بن گویر چطور وزیر امنیت کابینه نتانیاهو شد؟

در انتخابات ۲۰۲۱، بن گویر به همراه حزب خود «عوتسما یهودیت» (قدرت یهود) وارد کنست (پارلمان اسرائیل) شد. موفقیت حزب «قدرت یهود» در دستیابی به یک کرسی در کنست مدیون بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، نتانیاهو بین حزب بن گویر و دو جناح راست افراطی دیگر برای ایجاد اتحادی به نام صهیونیسم مذهبی در انتخابات سراسری ۲۳ مارس ۲۰۲۱ میانجی‌گری کرد. همین ائتلاف در نهایت نتاناهو را قادر به تشکیل دولت کرد و به پاس این خدمت، بن گویر پست وزارت امنیت داخلی اسرائیل را به دست آورد.

ایتامار بن گویر کیست؟ | تندروترین وزیر رژیم صهیونیستی

اقدامات و موضع‌گیری‌های جنجالی بن گوایر

در سال ۱۹۹۵، در اوج قرارداد صلح اسلو، زمانی که بن‌گویر ۱۹ ساله بود، تزیینات کاپوت اتومبیل اسحاق رابین، نخست‌وزیر وقت را به دوربین‌های تلویزیونی نشان داد و اعلام کرد: «به ماشین او رسیدیم. به خود او نیز خواهیم رسید.» چند هفته بعد، رابین در یک گردهمایی در حمایت از توافق صلح و خروج برنامه‌ریزی‌شده از خاک فلسطین توسط یک اسرائیلی ملی‌گرا ترور شد.

بن گویر همچنین به دلیل نمایش تصویر باروخ گلدشتاین، اسرائیلی آمریکایی که ۲۹ نمازگزار فلسطینی را در هبرون در سال ۱۹۹۴ قتل عام کرد، بدنام بود.

از زمانی که کرسی کنست را به دست آورد، به روی خدمه یک پارکینگ اسرائیلی اسلحه کشید - که در مورد آن توسط پلیس بازجویی شد.

بن‌گویر با گروهی از شهرک‌نشینان که لاستیک‌های خودروی فلسطینی‌ها را پنچر نموده و سعی کردند به خانه یکی از خانواده‌ها یورش ببرند، به محله شیخ جراح در بیت‌المقدس شرقی رفت؛، جایی که مقامات اسرائیلی در تلاش برای بیرون راندن خانواده‌های فلسطینی بودند. هنگامی که فلسطینی‌ها با پرتاب سنگ پاسخ دادند، او با وجود حضور پلیس در محل، اسلحه‌اش را بیرون آورد و رو به مردم اقدام به تهدید و ارعاب کرد. (رویداد ۲۴)

در ماه ژوئن، او وارد محوطه مسجد الاقصی شد. بن‌گویر در بازدید از مسجد الاقصی گفت: «از صعود به کوه معبد، یعنی مهم‌ترین مکان برای مردم اسرائیل، خوشحالم».

ایهود باراک، نخست‌وزیر سابق حزب کارگر، گفته بود که اگر بن گویر وارد کابینه شود، «روز‌های سیاهی را برای اسرائیل پیش‌بینی می‌کنم».

برخی از روزنامه‌نگاران اسرائیلی در رسانه‌های اجتماعی نسبت به اظهارات بن‌گویر با خشم واکنش نشان می‌دهند و اشاره می‌کنند که او می‌تواند به تنهایی نمادی از آپارتاید باشد.

از بارزترین پروژه های بن گویر، طرح اعدام عاملان عملیات های ضدصهیونیستی است. او همچنین بر این باور است که بهترین راهکار برای فلسطینیان برگردانیدن آن‌ها به اوضاع قبل از توافق سازش اسلو است و اینکه بدون تشکیلات و دولت باشند و اینکه بپذیرند که این سرزمین (سرزمین فلسطین) متعلق به یهودیان است و در غیر این صورت، باید از این سرزمین بروند. 

بن گویر همچنین مخالف ازدواج یهودیان با غیریهودیان و حامی سلب تابعیت اسرائیلی از عرب ها و بیرون راندن آنها در صورت امکان است. او حتی وعده داده است که وزارتخانه‌ای تشکیل شود که مشوق بیرون راندن فلسطینیانی باشد که به عقیده او رویکرد خصمانه دارند.

بن گویر مخالف تشکیل کشور مستقل فلسطینی است و وعده داده که تشکیلات خودگردان فلسطین را برچیند و به شدت مخالف ایده حتی خودمختاری به فلسطینیان است.

هرجا که تنشی با فلسطینیان باشد، ردپای بن گویر پیداست و مشهورترین آن‌ها نیز بیرون راندن ساکنان فلسطینی محله شیخ جراح در قدس اشغالی است. همچنین بن گویر خواستار به کارگیری گلوله جنگی از سوی نظامیان صهیونیست در قدس اشغالی علیه فلسطینیان است. بن گویر به شدت مخالف به رسمیت شناختن فلسطین است و اعطای کوچکترین قدرتی را هم به آن‌ها بر نمی‌تابد. بن گویر در یک سخنرانی به شدت خصمانه گفت که ما قوی هستیم و عرب ها را سرکوب خواهیم کرد. (مشرق)

رسانه‌های دست چپی اسرائیل و رسانه‌هایی چون میدل ایست آی بریتانیا بن گویر را معادل رهبر «کوکلوس کلان» توصیف کرده اند. (گروهی نژادپرست و افراطی که در جریان جنگ داخلی آمریکا به کشتار سیاه پوست‌ها دست می‌زد).

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->