به گزارش شهرآرانیوز؛ ایتامار بن گویر این روزها نتانیاهو را تهدید کرده اگر با حزب الله توافق کند، به همراه کابینه ائتلافی دولت وی را سرنگون خواهد کرد. او همچنین بارها گفته در صورت توافق آتشبس با جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) از کابینه ائتلافی نتانیاهو خارج میشود.
مواضع و سیاستهای بن گویر، به ویژه در ارتباط با فلسطینیها و عربهای اسرائیلی، همواره باعث ایجاد تنش و اعتراض شده است. او از برخوردهای سختگیرانه با فلسطینیان حمایت میکند و به دلیل اظهارات ضدعربی و تحریکآمیز خود، از سوی بسیاری از گروههای حقوق بشری و نهادهای بینالمللی محکوم شده است. در مقابل، حامیان او معتقدند که رویکرد سختگیرانه او برای حفظ امنیت اسرائیل ضروری است.
ایتامار بن گویر به نمادی از رشد جناح راست افراطی در اسرائیل تبدیل شده و حضور او در دولت باعث شده که بسیاری از تحلیلگران نسبت به پیامدهای این تغییرات برای آینده دموکراسی و همزیستی مسالمتآمیز در اسرائیل ابراز نگرانی کنند.
اما رهبر حزب «عوتسما یهودیت» (قدرت یهودیت) که یک حزب راستگرای افراطی است، کیست و چطور به کابینه نتانیاهو رسیده است؟
در صفحه ویکیپدیای بن گویر درباره زندگی او آمده است: ایتامار بن گویر در منطقه مواسرت متولد شد. پدرش در اورشلیم از مهاجران یهودی عراقی به دنیا آمده بود. او در یک شرکت بنزین کار میکرد و همزمان به نویسندگی مشغول بود. مادرش یک مهاجر کرد یهودی بود که در نوجوانی در ایرگون فعالیت میکرد و خانهدار بود. خانواده او سکولار بودند، اما او در نوجوانی در جریان انتفاضه اول، دیدگاههای راستگرای مذهبی و رادیکال اتخاذ کرد. او ابتدا به جنبش جوانان دست راستی وابسته به مولدت پیوست، حزبی که از انتقال اعراب به خارج از اسرائیل حمایت میکرد، و سپس به جنبش جوانان حزب حتی تندروتر کاخ و کاهنه چای پیوست که در نهایت به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شد و توسط دولت اسرائیل غیرقانونی اعلام شد.
او هماهنگکننده جوانان کاخ شد و ادعا کرده که در سن ۱۴ سالگی بازداشت شده است. هنگامی که او در سن ۱۸ سالگی برای خدمت به نیروهای دفاعی اسرائیل به سن بلوغ رسید، به دلیل پیشینه سیاسی راست افراطی خود توسط ارتش اسرائیل از خدمت معاف شد.
بن گویر همچنان با جنبش کاهانی در ارتباط بود. گفته میشود که اوتزما یهودیت جانشین ایدئولوژیک کاخ است. با این حال، هنگام تشکیل حزب اوزتما یهودیت، او ادعا کرد که این حزب یک گروه کاک، کاهن کای یا گروه انشعابی نخواهد بود. او دارای سوابق فعالیتهای راست افراطی است که منجر به صدور کیفرخواستهای متعدد علیه وی شده است.
در انتخابات ۲۰۲۱، بن گویر به همراه حزب خود «عوتسما یهودیت» (قدرت یهود) وارد کنست (پارلمان اسرائیل) شد. موفقیت حزب «قدرت یهود» در دستیابی به یک کرسی در کنست مدیون بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، نتانیاهو بین حزب بن گویر و دو جناح راست افراطی دیگر برای ایجاد اتحادی به نام صهیونیسم مذهبی در انتخابات سراسری ۲۳ مارس ۲۰۲۱ میانجیگری کرد. همین ائتلاف در نهایت نتاناهو را قادر به تشکیل دولت کرد و به پاس این خدمت، بن گویر پست وزارت امنیت داخلی اسرائیل را به دست آورد.
در سال ۱۹۹۵، در اوج قرارداد صلح اسلو، زمانی که بنگویر ۱۹ ساله بود، تزیینات کاپوت اتومبیل اسحاق رابین، نخستوزیر وقت را به دوربینهای تلویزیونی نشان داد و اعلام کرد: «به ماشین او رسیدیم. به خود او نیز خواهیم رسید.» چند هفته بعد، رابین در یک گردهمایی در حمایت از توافق صلح و خروج برنامهریزیشده از خاک فلسطین توسط یک اسرائیلی ملیگرا ترور شد.
بن گویر همچنین به دلیل نمایش تصویر باروخ گلدشتاین، اسرائیلی آمریکایی که ۲۹ نمازگزار فلسطینی را در هبرون در سال ۱۹۹۴ قتل عام کرد، بدنام بود.
از زمانی که کرسی کنست را به دست آورد، به روی خدمه یک پارکینگ اسرائیلی اسلحه کشید - که در مورد آن توسط پلیس بازجویی شد.
بنگویر با گروهی از شهرکنشینان که لاستیکهای خودروی فلسطینیها را پنچر نموده و سعی کردند به خانه یکی از خانوادهها یورش ببرند، به محله شیخ جراح در بیتالمقدس شرقی رفت؛، جایی که مقامات اسرائیلی در تلاش برای بیرون راندن خانوادههای فلسطینی بودند. هنگامی که فلسطینیها با پرتاب سنگ پاسخ دادند، او با وجود حضور پلیس در محل، اسلحهاش را بیرون آورد و رو به مردم اقدام به تهدید و ارعاب کرد. (رویداد ۲۴)
در ماه ژوئن، او وارد محوطه مسجد الاقصی شد. بنگویر در بازدید از مسجد الاقصی گفت: «از صعود به کوه معبد، یعنی مهمترین مکان برای مردم اسرائیل، خوشحالم».
ایهود باراک، نخستوزیر سابق حزب کارگر، گفته بود که اگر بن گویر وارد کابینه شود، «روزهای سیاهی را برای اسرائیل پیشبینی میکنم».
برخی از روزنامهنگاران اسرائیلی در رسانههای اجتماعی نسبت به اظهارات بنگویر با خشم واکنش نشان میدهند و اشاره میکنند که او میتواند به تنهایی نمادی از آپارتاید باشد.
از بارزترین پروژه های بن گویر، طرح اعدام عاملان عملیات های ضدصهیونیستی است. او همچنین بر این باور است که بهترین راهکار برای فلسطینیان برگردانیدن آنها به اوضاع قبل از توافق سازش اسلو است و اینکه بدون تشکیلات و دولت باشند و اینکه بپذیرند که این سرزمین (سرزمین فلسطین) متعلق به یهودیان است و در غیر این صورت، باید از این سرزمین بروند.
بن گویر همچنین مخالف ازدواج یهودیان با غیریهودیان و حامی سلب تابعیت اسرائیلی از عرب ها و بیرون راندن آنها در صورت امکان است. او حتی وعده داده است که وزارتخانهای تشکیل شود که مشوق بیرون راندن فلسطینیانی باشد که به عقیده او رویکرد خصمانه دارند.
بن گویر مخالف تشکیل کشور مستقل فلسطینی است و وعده داده که تشکیلات خودگردان فلسطین را برچیند و به شدت مخالف ایده حتی خودمختاری به فلسطینیان است.
هرجا که تنشی با فلسطینیان باشد، ردپای بن گویر پیداست و مشهورترین آنها نیز بیرون راندن ساکنان فلسطینی محله شیخ جراح در قدس اشغالی است. همچنین بن گویر خواستار به کارگیری گلوله جنگی از سوی نظامیان صهیونیست در قدس اشغالی علیه فلسطینیان است. بن گویر به شدت مخالف به رسمیت شناختن فلسطین است و اعطای کوچکترین قدرتی را هم به آنها بر نمیتابد. بن گویر در یک سخنرانی به شدت خصمانه گفت که ما قوی هستیم و عرب ها را سرکوب خواهیم کرد. (مشرق)
رسانههای دست چپی اسرائیل و رسانههایی چون میدل ایست آی بریتانیا بن گویر را معادل رهبر «کوکلوس کلان» توصیف کرده اند. (گروهی نژادپرست و افراطی که در جریان جنگ داخلی آمریکا به کشتار سیاه پوستها دست میزد).